dilluns, de setembre 09, 2013

Bon debut del Lleida Esportiu a l'Europa League


Simplement espectacular. Amb aquestes dos paraules es pot definir l'emotiu debut del Lleida Esportiu en aquesta nova edició de l'Europa League 2015-2016. Amb un Camp d'Esports gairebé ple, 13.121 espectadors segons les xifres oficials que va donar el club, el jove equip lleidatà que reencarna l'essència de l'antiga Unió Esportiva debutava en competició europea gràcies a la nova Lliga Catalana. Aquest 2 de setembre de 2015 serà una data per a la història dels lleidatans, només comparable potser amb el 10 de setembre de 1950 quan l'equip debutava en la 1a divisió de l'aleshores lliga espanyola.

El partit començà amb un públic molt entregat que, tot i ser dimecres, mitja hora abans de començar el match ja omplia gairebé la totalitat de l'estadi. L'entrenador de l'Everton, el balaguerí Robert Martínez, rebé la primera ovació del vespre quan sortí a la gespa del Camp d'Esports amb l'escalfament del seu equip. 

Amb puntualitat britànica la pilota començà a rodar en un camp en el qual no calgué fer gaires reformes per adaptar-lo a la normativa UEFA. Durant la primera mitja hora de joc, ni Lleida ni Everton van disposar de gaires oportunitats a causa de les precaucions amb què Toni Seligrat i Robert Martínez van plantejar el partit. Molt migcampisme i alguna pilota llarga de la defensa catalana per tal que Jaime Mata, seguit per mig Europa, fes jugada personal. El partit era força ensopit fins que una carrera per la banda de Chupe i la seua posterior centrada va trobar la rematada del jugador internacional per Catalunya Jesús Imaz que va enviar la pilota fora per ben poc. A partir d'aquí tant el joc del Lleida com de l'Everton va començar a animar-se tenint un parell d'oportunitats l'equip anglès amb rematades del veterà Jelavic i de Francisco Junior. Per part del Lleida, Mata en un parell d'ocasions i Pere Milla també van buscar la porteria sense èxit, arribant amb empat a zero a la mitja part.

A la segona part el Lleida sortí més inspirat en el joc i començà a veure la porteria rival amb més freqüència. Al minut 10 una jugada personal de Mia Guasch la remata Mata per sobre del travesser, al 13 era Milla qui rematava aturant Howard i al 23 Molo provava sort amb una volea des de 30 metres que el porter anglès tragué amb la punta del guant. A tot això, l'Everton només ho intentava amb alguna internada de Koné que havia entrat substituint un invisible Deulofeu.

Al minut 31 arriba el gol de l'equip lleidatà gràcies a una jugada d'Oriol Esteve, que havia entrat substituint un cansat Chupe, que acaba rematant Mata als fons de la xarxa. Era l'1-0 i el primer gol europeu del Lleida. A partir del gol Seligrat donà entrada a Pau Bosch reforçant la zona defensiva però l'Everton toti que cada cop s'obria més es trobava amb un pletòric Pau Torres que ho aturava tot. El jove jugador del planter Óscar Canadell disfrutà també del debut europeu del seu equip quan a falta de 3 minuts pel final sibstituïa Jaime Mata molt cansat per l'esforç.

Lleida Esportiu: Pau Torres, Marc Bertrán, Jordi Figueras, Molo, Barreda, Mario Fuentes (Pau Bosch), Mia Guasch, Imaz, Chupe (Oriol Esteve), Milla i Mata (Óscar Canadell).
Everton: Howard, Stones, Garbutt, Baines, Coleman, Barkley, Oviedo (Kennedy), Francisco Junior, Gueye, Jelavic (Mirallas) i Deulofeu (Koné).
Gols: 1-0, Mata (min 76)
Àrbitre:  Clément Turpin (FRA). Mostrà targetes grogues a Molo, Mario Fuentes, Baines i Coleman.
Incidències: Unes 13.000 persones al Camp d'Esports en el debut del Lleida Esportiu en una competició europea. La llotja plena a vessar amb l'actual alcalde de Lleida Carles Vega i moltes més autoritats polítiques acompanyant el president Albert Esteve.

Aquest article és el número 100 de la cadena Blocs enllaçats per la independència. Per anar al següent bloc (Bloc del Frances Bon) cliqueu aquí.



10 comentaris:

Assumpta ha dit...

Què bo!!!
M'ho he passat GENIAL llegint la narració del partit! Gairebé m'hi veia!
Molts èxits al LLEIDA ESPORTIU!! :-))

Et tuitejo!! :-))

Ignasi Calvo ha dit...

Bona crònica... I ja posats, fins i tot veig que t'has moderat i ho has deixat en un prudent 1-0... Ja posats, perquè no una "manita"???
Bona Diada, senyor!
ps: Recorda que encara et dec un carajillo...

LleidaB ha dit...

Tenint en compte, que el Barça no jugaria la Lliga Catalana i que
1 equip es classifica per a la Champions
i 3 equips es classifiquen per a l'Europa League
¿Perquè no pot ser?

Martí ha dit...

Ostres, crec que t'hi podries dedicar i tot. Parlant no ho sé però en crònica escrita faries ombra al mateix mestre Puyal. D'altra banda, no falta pas tant per a poder jugar a la lliga catalana. A Europa ja no ho tinc tant clar. Genial! @Tigall

jomateixa ha dit...

Bona diada!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Bona Diada, babunski!

sargantana ha dit...

es divertit les mil maneres que tenim de viure les coses
aixo esta resultant molt mes enriquidor del que ens pensavem

gracies per la teva aportació

Carme Rosanas ha dit...

Gràcies per participar Babunski!!!

Fins ara no arribo a llegir en calma alguns posts.

Vinga, endavant amb l'esport que també ens fa falta!!!

Babunski ha dit...

Moltes gràcies a tothom. Ha estat un plaer poder compartir escrit amb gent que sap escriure meravellosament... no com jo.

Josep ha dit...

Molt bo!
FORÇA LLEIDA!