dijous, de maig 28, 2015

Em falten 10.000 vots

Després d’aquestes eleccions el PSC ha quedat com un partit metropolità, però metropolità sense Barcelona, perquè fins i tot a la capital l’evolució del nombre de regidors ha estat de 20 que en tenia fa uns anys als 4 que li han quedat ara. A fe de déu que aquell espot del Collboni en què li fotien un cop de puny amb un guant de boxa va ser premonitori. El PSC és el partit de Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet i Cornellà. Amb aquestes dades no m’estranya que la seua proposta de llei electoral és la ridícula idea d’escollir els 15 diputats de la província de Lleida segons el que es voti al Baix Llobregat o al Vallès Occidental. Sembla ser que des de la secció local de Lleida tampoc no s’ensumaven aquesta astarrossada que van patir amb la pèrdua de 6000 vots i 7 regidors -i això que van votar 5000 electors més!-. Però què s’esperava el PSC de Lleida després de l’estovada que ens fot amb l’IBI, la zona blava o el rebut de l’aigua i dels escàndols que a poc a poc es van destapant?
El grup municipal de CIU no s’ha vist afectat per la inèrcia que ha patit la federació en altres ciutats de Catalunya i ha millorat 700 vots respecte fa quatre anys. En les imatges de diumenge a la nit es veia com celebraven el fet de conservar els 6 regidors, ni el sr Postureig davant una llauna de caragols crec que desprèn tanta eufòria. La campanya que ha fet el Toni Postius ha tingut molt mèrit perquè el factor partit li ha anat en contra. Ha estat molt proper a la gent -jo mateix vaig poder fer un cafè amb ell per intercanviar opinions sobre la ciutat-, ha sabut replicar en els debats sense perdre l’educació i pot ser un bon líder per molt temps. Deia diumenge “a partir d’ara a l’ajuntament de Lleida s’ha acabat l’opacitat i s’obriran les portes i finestres i es farà una nova forma de fer política”. A veure si és veritat, a veure…
ERC -ja no es diu Esquerra,no?- retorna a la Paeria amb 4000 vots més -5600 en total- i 3 regidors. D’aquest 4000 vots nous, quants devien venir de l’abstenció de les últimes municipals? De totes formes sembla una poca herència si ens fixem en els 8.887 vots que va obtenir en les europees del 2014 –la CUP no s’hi va presentar-. Semblava que ERC hauria d’haver tret un millor resultat i pel que comenta la gent la imatge del Carles Vega no és la imatge de renovació del partit que sí dóna l’Oriol Junqueras. Potser ha anat per aquí la cosa.
Me n’alegro molt per la CUP i pel Comú. Tant els uns com els altres han estat l’oposició més incisiva al govern de la Paeria des de fora de la Paeria. Són els que han tingut menys mitjans i més feina han fet. Me’ls imagino ara revisant factura per factura tot el que passi per alcaldia. Hi confio.
Me sap greu que l’Eduard Baches s’hagi quedat fora de la Paeria. Crec que no ha estat culpa seua. La culpa la té el partit on milita, que ni sap què és ni sap què vol. La imatge del Joan Herrera i de la Dolors Camats del diumenge a la nit era la del típic alumne que aprova un treball en grup on només ha escrit el nom i s’atribueix tots els mèrits. Han perdut 42 regidors.
Una dada més recuperant els 31.000 vots del Sí-Sí del 9N.... la suma de CIU+ERC+CUP és de 19.000 vots, ICV -que alguns en tenen- va treure 2400 vots, en total posem uns 21.000 vots independentistes…. on són els 10.000 vots que falten? A Ciutadans suposo que no, no? Què és el que falla?
Ah, i Lleida deu ser l’únic lloc del món on ha pujat UPyD, han passat de 81 vots a 142. Felicitats.

1 comentari:

Sergi ha dit...

Bona repassada a les municipals. No teniu ciutadanos vosaltres? Si han sortit com bolets per tot arreu. Potser esteu massa distrets amb UPyD