dijous, de juny 11, 2015

L’Excel de les municipals

Fiuuu, xiuuu, xiu, xiu, fiu, fiu!!! Ui, perdoni, estava aquí despistat i m’han enganxat xiulant. No, no pateixin, si vostès són de la Fiscalia o els de Sociedad Civil Catalana, sàpiguen que no estic xiulant cap himne, i ara! Quines coses de pensar. Estic xiulant l’apegalosa cançoneta d’aquell fabulós anunci d’aquella marca de cervesa que cada estiu ens recorda com de mediterràniament és Catalunya. Sí, miri, Catalunya és tota ella tan mediterrània que l’altre dia a Torrebesses pescaven lluç de palangre.
Com la lectura de la pregunta d’Unió me la deixo per l’estiu i així la podré anar llegint a cada tarda, avui m’ha donat per tirar d’Excel i donar un cop d’ull als resultats de les últimes eleccions municipals a Lleida. No pateixin que no els faré cap estudi matemàtic, que després de la programació de TV3 de diumenge a la tarda podria ocasionar-nos algun daltabaix emocional, només comentaré unes quantes dades objectives que se poden desprendre directament dels resultats. Les conclusions les deixo per a vostès.
El PSC va guanyar a tots els barris excepte a l’Horta, Ciutat Jardí, Camp d’Esports i la zona Xalets-Humbert Torres on va guanyar CIU. Els principals feus socialistes continuen sent els Mangraners amb més de la meitat dels vots, Raïmat i Sucs, el Secà de Sant Pere i la Mariola. Un altre cas significatiu és el barri de Pardinyes, on tot i només tenir un 28% del vot, el PSC treu més del doble de vots que CIU, que queda tercera força darrere de Ciutadans. Però ja no parlo més del PSC no fos cas que em trobi algú a l’ascensor i em bufi a la cara. Mai se sap.


CIU va guanyar en els barris comentats abans i C’s els va prendre el segon lloc al Secà de Sant Pere, Pardinyes i els Mangraners i van empatar a la Mariola. A les partides de l’Horta és on CIU aconsegueix el seu millor resultat i als Mangraners el pitjor amb menys d’un 7% dels vots.


L’entrada de C’s a la Paeria crec que demostra que hi ha un percentatge de vot ideològic important perquè a fe de déu que ningú coneix tres dels quatre regidors que ha tret la candidatura que encapçalava l’Ángeles Ribes. I m’atreveixo a dir que no la coneixien ni a ella. Els majors feus de C’s han estat els feus habituals de vots del PSC i del PP. Al Secà de Sant Pere han tret un 20% dels vots deixant CIU a gairebé la meitat de vots d’ells i a només dotze vots del PP.


Hi ha hagut un frec a frec entre ERC i C’s. ERC els ha superat quedant així tercera força al centre Històric, Cappont, el Clot, l’Horta, Humbert Torres, Camp d’Esports, Universitat i Bordeta. La patacada més grossa se l’enduen al Secà (65 vots) i als Mangraners (51 vots). Només en aquests dos barris la diferència de vots entre els dos partits és de 219 vots, més de la meitat de la diferència de vots entre ERC i C’s en tota la ciutat. Si algú de Súmate està llegint l’article pot passar-se per Lleida que li donarem una mica de feina a la seua extraordinària tasca pedagògica.

La CUP queda tercera força a la zona de la Rambla de Ferran-Estació. Paco Maruhenda no se n’ha adonat i ens ha estalviat alguna portada de les seues. I el Comú treu els seus millors resultats als Mangraners on queden tercers i a Pardinyes on són quarts.

I per últim, si posem la suma de PSC+C’s+PP per una banda i la de CIU+ERC+CUP per una altra banda (sí, ja sé que hi ha algun independentista despistat que vota el PSC, això seria com si una empresa lleidatana patrocinés el Nàstic de Tarragona) surt que el barri més sobiranista és Cappont, on viu un servidor. Visca Cappont lliure!



(Article publicat al Nació Lleida el 12 de juny de 2015)

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Ho veig tot molt negre. Vull dir, que la lletra és fosca, i amb el color del fons, no es veu res. Però he llegit l'article al feedly. I sí, l'independentisme també ho té una mica negre a Lleida...

Babunski ha dit...

Moltes gràcies XeXu, no me n'havia donat de l'errada. Ja està solucionat.