dimecres, de juny 09, 2010

Cactus


Ja fa dies que mantinc amb una companya de feina una discussió ocasionada per un cactus que ella, tota orgullosa, ha comprat i llueix al costat de l'ordinador perquè així "absorbeix les radiacions".

Tinc mania als cactus. No m'agraden gens. Fins i tot diria que em molesta la seua presència. Aquesta companya considera el cactus fins i tot un element decoratiu. Però com pot ser un "element decoratiu" una espécie de pal amb punxes? Pot considerar-se decoratiu un plàtan ple de xinxetes clavades al revés? A més, un cactus punxa. I quina gràcia té això?

Miri, fins aquí pot considerar-se una mania personal meua contra aquestes plantes cactàcies. Però el que no puc tolerar és aquesta mania tan estesa que els cactus absorbeixen radiacions. Suposo que aquesta història la va inventar i extendre el president (o presidenta) de l'associació de venedors de cactus, sinó no s'entén pas d'on surt aquesta tonteria.

Imagini's que fos veritat, que els cactus absorbeixen radiacions. Podríem posar el magatzem temporal de residus d'Ascó (allò que els ecologistes en diuen cementiri nuclear) rodejat de xumberes i no sortirien els bequerels a passejar més enllà d'aquest jardí botànic punxegut. El problema de les nuclears solventat i aquests ecologistes grenyuts contents perquè plantaríem plantetes i floretes al seu voltant.

I quines radiacions absorbeixen els cactus? Radiacions electromagnètiques? Microones? Raigs gamma? Infrarojos? Raigs UVA? Partícules alfa? Si posem el mòbil al costat del cactus ens farà interferència? Si la llum és una radiació, un cactus ben gran al mig del menjador de casa m'enfosquiria tot el pis? Podem solventar també el problema de la contaminació lumínica?

I les radiacions que surten de la pantalla de l'ordinador (que són ben poques), tenen preferències per buscar cactus? Què els hi passa? Van recorrent l'habitació fins trobar el cactus? I després què? Què fa el cactus amb les radiacions? Les radiacions tenen el costum de propagar-se en línia recta i en totes les direccions. Per tant fa el mateix efecte tenir un cactus que una xancla davant de la pantalla de l'ordinador. Les úniques radiacions que aniran a parar al cactus són les que surtin de la pantalla en la direcció del cactus. Encara que tinguem el PC dins d'un jardí botànic de plantes punxenques fastigoses, les radiacions que surtin de la pantalla aniran a parar als nostres ulls.

Ara bé, tu això ho expliques a la gent i continuen creient en el poder del cactus i et diuen que ets un incrèdul i no volen que els hi aigualexis la seua planteta. I a les botigues de tot a 100 encara continuen venent cactus petitets amb etiquetes antiradiacions.

8 comentaris:

Sergi ha dit...

El company Dan del blog Centpeus ja ens havia avisat que els cactus no absorbeixen cap radiació per atracció de la mateixa. Tret que posis un tros de cactus entre la pantalla i tu, no aconseguiràs res. Però se'm presenta una solució po útil. Digues-li a la teva companya que llegeixi més blogs!

Nosaltres en tenim de cactus al despatx, però la finalitat és purament decorativa. No queden tan malament!

Anònim ha dit...

A mi me'n van regalar un utilitzant la mateixa justificació. Li diré a aquesta persona que es llegeixi aquest apunt. Ep! I potser encara saltarà i dirà que no és veritat i vés a saber què!

kweilan ha dit...

Jo estic amb tu. Aquestes coses no me les crec.

Otger Cataló ha dit...

m'ha encantat la comparativa amb un plàtan ple de xinxetes jajajaja ...

Ferran Porta ha dit...

Francament, de tan sentir-ho dir pensava que devia ser cert. Tot i això, la veritat és que mai m'he comprat un cactus; encara em devia quedar un xic de seny...

jomateixa ha dit...

A sobre si et despistes pot ser que acabis ple de punxes...

Anònim ha dit...

http://www.myspace.com/losbabyblack


Esperem una colabo. ;D

Anònim ha dit...

http://www.myspace.com/losbabyblack

Esperem una colabo.