dimecres, de setembre 22, 2010

Stephen Hawking contra Déu


Au, ja la tenim liada una altra vegada amb l'Església. És que a la mínima que et descuides sempre trobes algun beat que s'ofén per qualsevol cosa. Allò de que "con la iglesia hemos topado" continua sent vàlid després de vagi vostè a saber quants anys.

Ara se l'ha carregat l'Stephen Hawking. Ja veu, si és un pobre home. Per alguna vegada que se'l deuen escoltar... em dóna al nas que la gent de l'Església es deu escoltar més vegades a Carmen Lomana o Belén Esteban que no pas a Stephen Hawking.

Hi ha mites que no acabaven de desaparéixer mai. La relació entre ciència i religió continuava igual que sempre. Hi ha una anècdota que diu que Napoleó va demanar al matemàtic Pierre Laplace un llibre que recollís tot el que es sabia en aquell moment d'astronomia. Laplace el va escriure (clar, que havia de fer si Napoleó en aquell moment era l'amo i senyor de les bèsties de la clamor) i li donà a Napoleó perquè se'l llegís. Un cop llegit Napoleó va preguntar a Laplace com és que no es mencionava el nom de Déu enlloc del seu llibre i Laplace va contestar "Déu és una hipòtesi que no necessito".

És a dir, la ciència no implica l'ateisme. Simplement l'existència de Déu és una possibilitat que no contempla ni falta que fa. L'astronomia es pot explicar sense Déu i qui vulgui que l'expliqui amb l'existència de Déu. Cadascú que hi posi el que li doni la gana. Com si li vol posar una tortuga.

Però ves per on que ara han canviat les coses. Stephen Hawking acaba de publicar el seu llibre "El gran disseny" i afirma en un avançament que s'ha fet públic que, definitivament, descarta l'existència de Déu (o de Buda, o d'Allà o de qui sigui). D'aquesta manera contradiu la seua opinió sobre el que comentàvem abans i que havia quedat palesa en aquesta obra d'art de la literatura (amb permís de la Kweilan) que és "Una breu història de l'Univers". És a dir, segon la nova versió de Hawking, l'Univers ha sorgit només com a conseqüència de les lleis de la física.

Però ara ja està liada. Tots (absolutament tots, segur que vostè també hi està pendent) els catalans estem preparant la visita del Papa a Barcelona i resulta que aquell senyor de blanc no és absolutament ningú. Tot plegat ha servit per remoure una mica aquest tema que estava la cosa molt parada. Així han pogut sortir bisbes, cardenals, abats, (imams?) i vagi vostè a saber quin títols estrafolaris més de tots aquests, per poder dir la seua i defensar que porten vivint del cuento des de fa 2010 anys. L'Església, si una cosa bona va tindre va ser el seu primer cap de màrqueting.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Els capitossos de l'Església tenen la pell molt fina. A la mínima que els contradius, clatellada. Que no saben respectar la llibertat d'expressió?!

Jordi ha dit...

Res a dir. Si és un descobriment contrastat, no hi ha més.

Sergi ha dit...

Ah, però el Papa ve a Barcelona? Doncs m'hauré d'anar a tallar els cabells i posar-me guapo. Ja ens va bé que en Hawking hagi dit el que molts pensem fa temps. Ell ho pot dir perquè és algú, i alguns li faran cas i d'altres s'hi barallaran. Nosaltres no som més que uns mindundis, i per més que pensem o ho diem, les nostres paraules mai tindran tanta repercussió com les seves.

Anònim ha dit...

Que jo sapigui ningú a condemnat l'Stephen Hawking. El que passa és que ciència i fe són duess coses diferents. Es com barrejar la tendresa i les mongetes. Ell té llibertat de dir el que vulgui i els altres també... O no?

Anònim ha dit...

Hola, hi ha una entrada al bloc del Francesc Torralba que es molt aclaridora. Us aconsellaria la seva lectura. http://www.catalunyareligio.cat/?q=blocs/primum-vivere/stephen-hawking-philosophy-dead

Francesc ha dit...

Quanta raó tens, xato

Babunski ha dit...

Albert B. i R.: Els capitostos eclesials a més es pensen que la seua és l'única opinió formada.

Jordi: Normalment la ciència no afirma res que no contrasti... tot i que la física la caga algun cop.

XeXu: Doncs a escoltar el Hawking i el reproduim. Solucionat, no?

Anònim: remeto a la premsa totes les declaracions de bisbes i cardenals dient ruqueries sobre Hawking. I mira que ruqueries poden dir-se'n... però si més no amb fonament.

Anònim ha dit...

Babunski: He llegit la premsa perquè és un tema que m'interessa i l'únic que he pogut veure de les declaracions és que diuen que, des de la ciència, no es pot demostrar l'existència o no de Déu perquè llavors deixa de ser ciència.