dissabte, de juny 14, 2014

II Assemblea d'abonats del Lleida Esportiu (I)

Avui dissabte dia 14 de juny, els abonats del Lleida Esportiu que estem interessats per més coses que no només si la pilota entra a la porta o no, hem estat convocats en la II assemblea informativa del club (en números romans queda més fardón). Recordo que aquesta assemblea informativa als abonats no és obligatòria segons estatuts i, per tant, és d'agrair i de bona voluntat que la directiva s'hagués compromès l'any passat a organitzar-la cada temporada després que ho demanés un grup d'abonats.  És bo per la transparència que hi sigui i és bo que hi hagi gent interessada en assistir-hi. Un club no només són 11 jugadors i un entrenador, sinó que darrere hi ha tots uns aspectes econòmics, socials i esportius de base que ens haurien d'interessar.

Amb puntualitat més que la britànica i la suïssa juntes a les 10:30 ha començat a la Casa de les Voltes del Turó de la Seu Vella. Molta gent jove a la sala, molts vestits amb samarreta del Lleida, i només quatre senyores. Recordin les antigues assemblees d'accionistes de la Unió Esportiva Lleida on només hi havia mangales i padrins... tot i això només érem present un 55 abonats, és a dir, així a ull un 5% dels que tenen dret a assistència només.

Obre l'acte el Pep Tort, director del Consorci del Turó de la Seu Vella amb una frase que ja la devia preparada portada per l'ocasió i sabent què s'hi feia allà "la propera collita serà millor" i amb una altra frase memorable "La Seu Vella també va ser un monument de 1a divisió i va acabar sent una pista de petanca". Referències seu-vellístiques a la història de la Unió Esportiva Lleida. Ben trobades.

A les 10:40 el periodista Íñigo Blanco enceta el protocol de repassar l'ordre del dia de l'assemblea, que és el típic ordre del dia de totes les assemblees de totes les associacions del món. Me n'adono que entre els patrocinadors del Lleida Esportiu hi ha el diari SPORT... em sembla una sorpresa...

I a les 10:45 pren la paraula el president Albert Esteve presentant l'informe de presidència de la temporada 2013-2014. Comença presentant les àrees del club i la seua gent, molts dels quals estaven a la taula presidencial. L'àrea social, l'àrea econòmica, l'àrea de comunicació i Sports & Events. La primera intervenció fa referència a la data del 30 d'octubre de 1939 posant un primer èmfasi als "75 anys del Lleida", no del Lleida Esportiu, ja ho sabem, però els 75 anys del Lleida no ho pot dubtar ningú, i a qui no li agradi que s'hi posi fulles.. La propera temporada serà bastant sonada a nivell social aprofitant els actes del setanta-cinquè aniversari i amb el projecte estrella del futur Museu del Lleida. Sí, sí, després diré alguna cosa més.

Com la temporada passada l'assemblea informativa es va fer al maig abans d'acabar la temporada, el president ens informa de noves dades que l'any passat no va poder oferir-nos. Primer en el tema econòmic diu que vam acabar la temporada 2012-2013 amb uns ingressos de 1.065.894 € i unes despeses de 1.047.365 € (perdonin si les xifres no són gaire exactes però el presi anava molt ràpid dient números), és a dir, un superàvit de 18.500 €. L'enveja de molts equips de 2aB... i de 2aA... i de 1a. La temporada passada es va passar de 1943 a 2014 abonats (un augment del 3,65%) i sobretot destaca que fou un punt d'inflexió a nivell social, cosa que no li falta raó. Recordin els partits de l'Éibar, Alabès, Leganés i Jaén per exemple. Així com els últims desplaçaments.

Continuant amb xifres concretes, que és la manera de demostrar les coses, tot i que després diguin que els exàmens de matemàtiques són difícils, i passant ja a la temporada 2013-2014, enguany els abonats han augmentat fins a 2625, cosa que representa un augment del 30% (al tanto!) respecte la temporada passada i del 35% respecte fa dos anys. Destaca els 389 carnets de soci infantil, recordant que fins el 30 d'octubre són gratuïts i que han de representar el futur de l'entitat. De cara a la propera temporada ja ens avança que per tercer any consecutiu mantindrà els preus dels abonaments i que començarà la primera setmana de juliol. Després des de l'àrea social se'ns informarà més.

Continuarà... que per això al títol hi ha un (I)