diumenge, de juny 15, 2014

II Assemblea d'abonats del Lleida Esportiu (II)

Com segurament bé ha pogut deduir, el fet que hagi un (II) en el final del títol de l'apunt vol dir que un altre apunt acabava en (I), si vol llegir correlativament li recomano que abans miri, si no ho ha fet ja, l'apunt II Assemblea d'abonats del Lleida Esportiu (I). Gràcies.

En l'apunt anterior m'havia quedat explicant l'informe de presidència. L'Albert Esteve torno a insistir amb la frase que marca la política econòmica del club: "no gastem ni un euro que no tenim". I ara aquí poso una frase de valoració personal: "Doncs me sembla molt bé perquè ja vam quedar escarmentats". És difícil desmarcar l'aspecte econòmic de l'aspecte esportiu, per això resumeix els objectius en dos: 1) Ser sostenibles, 2) Arribar a la LFP. Insisteix també en el fet que el club no vol ser el que es coneix com a club venedor, és a dir, si un jugador té contracte i aquest jugador és necessari per la plantilla o es paga la clàusula o res. Diferent és quan el jugador acaba contracte, que segons quines ofertes tingui no pots fer gran cosa per retenir-lo. El president va posar l'exemple de Jaime Mata que l'estiu passat va tenir ofertes però cap de bona: "haguéssim tingut uns diners més però no un jugador ni la massa social que aquest arrossega". Enguany acaba contracte i ja sabem que li han posat catifa roja per l'Eix Transversal...

A continuació ens explica l'estat de comptes consolidat abans de play-off: uns ingressos de 1.034.617 € i unes despeses de 1.021.787 € de despeses. Aquí faltaria afegir els ingressos-despeses del play-off si no vaig entendre-ho malament. Es parteix d'un superàvit d'un 13.000 €, amb la qual cosa de cara a aquest any es podrà augmentar una mica més el pressupost. Aquí demano disculpes si hi ha alguna xifra malament però anava apuntant a mesura que s'anava dient i a vegades se t'escapa algun dígit.

Més números. evolució del punts totals en Lliga en aquestes tres últimes temporades: 59-66-68. Augment de seguidors a Twitter de 1500 a 8000 en un any (una bestiada!). Augment de seguidors a Facebook, de 2000 a 4000. Ja que hem tornat a l'aspecte social agraeix a l'afició pel desplaçament massiu a Badalona, pel seu civisme i fent-nos extensiva la felicitació que rebé de la directiva del Badalona. Moltes gràcies, la veritat que en un desplaçament amb més de 1000 persones en camp contrari sense ni un incident deu costar de veure, en 1000 persones probabilísticament sempre pot sortir algun faltat que et faci quedar malament, però no, no va passar res. Realment aquell 11 de maig ja ha passat a formar part dels dies històrics del Lleida.

A nivell del futbol base es destaca les bones temporades de molts dels equips: el Lleida B i el femení A han disputat les fases de play-off d'ascens; la bona temporada del juvenil B; i l'importantíssim ascens del juvenil A a Divisió d'Honor.


Com ja va passar en l'assemblea anterior, el president assumeix la necessitat que hi ha de millorar les instal·lacions, un repte històric que sembla ser que costarà solventar, jo proposo que s'intenti negociar força amb la Paeria que el maig vinent hi ha municipals i és una bona època per a pidolar. Posa com a exemple l'annex del Camp d'Esports era un "camp de cartxoferes" i ara està molt ben arreglat.

Per acabar aquest segon apunt els 4 pilars bàsics que, segons el president, cal sostenir el club: Il·lusió, humilitat, ambició i compromís. Que no són poques coses, no.

En properes hores espero poder fer el (III). Estiguin atents als seus ordinadors.

P.D: només un aclariment per tal que no hi hagi malentesos, les fotos estan extretes del web oficial del Lleida Esportiu. Jo en vaig fer, però aquestes estan millor, sincerament.