dijous, de gener 07, 2016

Lynn Anderson - Rose garden

Dime tu nombre, 
y te haré reina en un jardín de rosas 
tus ojos miran 
hacia el lugar dónde se oculta el día. 

Has podido ver donde morirán 
los oscuros sueños que cada día vienen y van, 
soy el dueño del viento y el mar. 

Al pasar el tiempo despertarás 
y descubrirás cientos de rosas a tu alrededor, 
hoy la luna y mañana el sol. 

Y tú sin saber aún quién eres, 
desde el país donde mueren las flores, 
dime que aún creerás en mí.

Això ho cantava Duncan Dhu l'any 1987 i vostè (si té 35 anys o més) també ho cantava, no se n'amagui. La cançó era el tercer single del seu segon disc "Canciones", el mateix disc del "Cien gaviotas", "Esos ojos negros" o "No puedo evitar (pensar en ti)".  Dels millors de la música pop espanyola.

La cançó no és pròpia de Duncan Dhu, sinó que va ser una versió pop que feu Diego Vasallo de la cançó "Rose garden" que popularitzà la cantant country Lynn Anderson l'any 1970

Lynn Anderson nasqué el 1947 allà on ha de néixer algú que vol ser cantant de country, a Dakota del Nord. La seua mare, Liz Anderson, ja era una cantant country mig coneguda i amb dinou anys debuta amb un single escrit justament per sa mare "Ride, ride, ride" (1966). L'any 1968 es casa amb el compositor Glenn Sutton i l'any 1970 li arriba el seu major èxit amb la versió del "Rose garden" de Joe South (mort el 2012) arribant al 3 de les llistes i obtenint el Grammy a millor solista femenina. Curiosament el seu marit la volia convèncer que no gravés aquest tema perquè era una cançó masculina.

Després vindrien altres singles no tan coneguts com "You're my man" (1971), "How can I unlove you" (1971), "Fool me" (1972) -aquestes dos últimes també de Joe South-, "Cry" (1972) o "What a man my man is" (1975).

Actualment estava retirada del món de la música i es dedicava a la doma i cria de cavalls. Avui m'he assabentat que morí el 30 de juliol a Nashville als 67 anys d'un atac al cor en el centre hospitalari Vanderbilt University Medical Center on estava ingressada a causa d'una pneumònia després d'un viatge per Itàlia.

1 comentari:

jomateixa ha dit...

Jo tenia el disc de Duncan Dhu :D