diumenge, de maig 19, 2013

Durant l'Assemblea... (2)

Continuem avui (dia que serà un diumenge històric pel Lleida Esportiu) ja desperts i esmorzats amb unes torradetes de paté fet a Estamariu, amb el resum del que fou la 1a Assemblea d'abonats del club.

A l'article anterior ens vam quedar amb el resum que ens feia l'Albert Esteve sobre la temporada 2011-2012 i ara mos tocaria atacar el punt 3 de l'ordre del dia que és el balanç de la temporada 2012-2013.

Som-hi doncs...
  • Balanç de la temporada 2012-2013.
    • La temporada comença amb l'afer Emili Vicente. El president ens explica que la decisió fou purament econòmica ja que no es podia assumir econòmicament l'estructura que demanava l'entrenador. La relació amb l'Emili és molt bona i no hi ha cap conflicte a nivell personal amb l'actual Junta.
    • Es canvia la filosofia de contractar jugadors. Es demanen que es comprometin a 2 anys amb un 60% de sou fix i un 40% de variable segons objectius de grup i personals.
    • Es redueix el pressupost de la temporada passada amb un esborrany inicial de 860.000 €.
    • Es reconeix des de la Junta que la comunicació i l'intercanvi d'informació amb el soci abonat ha estat escassa, sobretot per motius de feina i d'organització dins del club.
    • Enguany hi ha 2014 (ojo el número de moda a Catalunya) socis i 708 acreditacions de la base.
    • I per acabar el balanç de la temporada posa èmfasi amb el tema econòmic: "si no hi ha ingressos no hi ha projectes". Remarca que la despesa es va fent segons es van tenint els ingressos consolidats i ja avisa als abonats que pel playoff s'haurà de pagar entrada. Acaba fent una crida a la ciutat pel juliol de la propera temporada perquè s'aboqui amb el club que porta el nom de Lleida per tot arreu.
  • Pren la paraula també el David Freixes de l'àrea social que valora molt positivament l'augment d'abonats experimentat aquesta temporada i diu que el projecte que ells presenten és un projecte "sòlid".
  • I amb això que ens ha ocupat una mica més d'una hora arribem al torn de precs i preguntes per part dels assistents.
    • Una primera intervenció exposa que els crits d'alguns "brètols" al camp donen una mala imatge i comenta el fet que els fills de socis no puguin entrar gratuïtament al camp. Des de la Junta se li respon que durant els 3 primers mesos és gratuït el carnet infantil i que cal valorar el fet que un pare es senti orgullós de fer soci el seu fill. (I aquí vull fer un comentari personal d'aquests dos article dient que a mi se'm cau la baba quan el meu fill entra al camp superil·lusionat amb el seu carnet del Lleida)
    • Un altre soci exposa que el problema de la poca assistència al Camp d'Esports no és culpa ni del fred ni de l'horari, la culpa és del futbol televisat. L'Óscar Serramia de l'àrea social li dóna la raó però cal continuar lluitant contra aquest factor extern.
    • Es comenta des d'un punt de vista esportiu que de cara l'any vinent cal mantenir la base de l'equip perquè està demostrat que fer molts canvis no funciona. El director esportiu Jordi Esteve comenta una mica el tema de la plantilla i de la situació contractual.
    • Un soci pregunta el perquè del canvi del grup III al II de la 2aB. El president explica que fou la RFEF qui ho va proposà juntament amb el Teruel i el Saragossa B.
    • Es pregunta si hi ha diners per afrontar l'ascens. Es contesta que estructura de club n'hi ha per estar a 2aA però que si hi ha un ascens cal ser conscients que cal doblar el pressupost i que això suposa augments de preus d'abonaments i d'entrades.
    • Pregunten els casos de Saife i de Genís Soldevilla, i Jordi Esteve contesta que fou per decisió tècnica ja que l'entrenador va dir que no tindrien minuts.
    • Un membre de la penya És un Sentiment demana una valoració de la tasca de les penyes del club. Contesta l'Óscar Serramia dient que és molt bo tenir molta gent jove al camp agrupada en penyes i que el club els facilitarà tot el que convingui però els demana positivisme a canvi.
    • Un soci demana perquè als estauts hi figura el domicili social en un local de Rovira Roure. L'Albert Esteve diu que és on té un despatx de la seua propietat i que es va posar aquella adreça de forma provisional i que ara ja està canviat a Dr Fleming.
    • Es fa una reflexió del paper de la premsa dient que cal que els mitjans potents donin mes informació al Lleida, que no pot ser que no surtim en portada el dia que es juga contra l'Eibar o l'Alabès. (I aquí també hi poso la meua... ahir molt pocs mitjans a l'assemblea... després mos queixem del tracte que ens donen a TV3 o a l'Sport i a Lleida molts passen de naltres).
    • Es pregunta per què els packs d'entrades i ofertes no es poden adquirir el diumenge del dia de partit. Des de la Junta es contesta que és per evitar que els aficionats rivals es beneficiïn d'aquests descomptes.
    • Un soci demana el resultat econòmic d'aquesta temporada. La temporada no està acabada però es diu que els ingressos ja superen en 100.000 € els previstos a començament de temporada.
    • Es pregunta quin és le benefici que rep el Lleida Esportiu pel fet que la Copa Catalunya es jugui al Camp d'Esports. Hi ha un benefici econòmic i un d'imatge de la ciutat.
    • Als estatuts es parla d'una possible secció de futbol sala. Per temes personals ja que alguns de l'equip directiu són exjugadors es va posar i d'aquesta manera hi ha la porta oberta a crear-lo.
    • Es demana que la informació sobre els partits arribi a la màxima quantitat de gent possible a través de cartells en bars i per la ciutat.
    • I una última intervenció demana que s'expliqui el tema dels avals. El president ens diu que van fer una val de 600.000 € corresponent a 200.000 per temporada durant aquest 3 anys i que acaba el 30 de juny de 2014. I ara cal començar a estudiar què cal fer després.
A quarts de dos acabem el que és l'acte protocolari i se'ns convida a sortir al pati exterior de la Casa de les Voltes a fer un petit refrigeri i una foto de grup dels assistents. Allà la majoria aprofita per contactar personalment amb l'equip directiu i petem la xerrada. Un moment molt bonic, la veritat.

I més o menys la cosa va anar així... demano disculpes si m'he descuidat alguna cosa o alguna dada numèrica l'he anotat malament però la meua velocitat amb el bolígraf no és la mateixa que té per exemple el Xavier Madrona que el tenia al meu costat i que veia que escrivia a raó de 500 paraules per segon...

I aquesta tarde al Camp d'Esports perquè #LleidaNoEsRendeix . Poca broma.