dimecres, de maig 26, 2021

Staple Singers (II) - The weight

L'agost de 2018 feia aquest article sobre la mort d'Yvonne Staples de les Staple Singers,  Un dels germans era Pervis Staple, que després de fitxar pel segell Vee-Jay el 1958 és substituït per la seua germana Yvonne quan s'incorpora a l'exèrcit. Dos anys després tornaria al grup però el deixaria finalment el 1970, ocupant definitivament el seu lloc la seua germana. 


L'últim àlbum de Pervis amb The Staple Singers va ser el primer enregistrat per Stax Records, "Soul folks in ction" (1968). L'àlbum incloïa noves cançons com "The ghetto" i versions d'Otis Redding "Sittin' on the dock of the bay" i "The weight" de The Band. Pervis també apareix en duets amb Carla Thomas a "I'm trying" i "It's unbelievable how you control my soul" per a l'elapé "Boy meets girl" (1969). 

Pervis va deixar definitivament el grup per començar a dirigir una altra formació de Chicago, The Hutchinson Sunbeams, que més tard es coneixerien com The Emotions. Va estar involucrat en diverses empreses comercials, com la coneguda Pervet's House, un reeixit club nocturn que va ser un dels llocs de vida nocturna més populars dels setanta.

Pervis Staple ha mort de forma sobtada a casa seva a Dolton, Illinois. De tota la formació només sobreviu la germana Mavis.