divendres, de gener 05, 2024

Roberto Álvarez

El 27 de juny de 2023 moria als 80 anys Roberto Álvarez, entrenador de la UE Lleida durant 3 temporades, des del 1982 al 1985. Era l'època en què s'estrenava el president Antoni Gausí i del sanejament econòmic i Álvarez va rebre l'ordre de Gausí de promocionar el planter.

D’aquesta manera la plantilla de la temporada 82-83 va quedar formada per 15 jugadors professionals i la resta es va completar tirant del planter del Lleida. De la mà de Roberto Álvarez van debutar al Lleida històrics com Miguel Rubio, Antoni Palau, Lluís Elcacho, Ramon AlióXavier Canadell, Jesús Hernández… Expliquen els jugadors que Roberto Álvarez feia les aliniacions i les tàctiques al vestidor amb xapes d'ampolles.

En acabar la temporada 84-85, Álvarez finalitzava el seu contracte i Antoni Gausí ja feia jornades que havia mantingut converses amb Jordi Gonzalvo, l'entrenador amb qui aconseguiríem l'ascens a 2A. Amb Álvarez no vam patir per baix en cap moment però excepte l’última temporada en la qual vam tenir algunes opcions d’ascens -vam quedars sisens- tampoc no vam mirar gaire cap amunt. El president Gausí volia alguna cosa més i per això va decidir canviar d’entrenador.

(Article publicat al número 15 de  Lo Lleida)