dilluns, de març 29, 2021

KC & the Sunshine Band - That's the way I like it

Harry Wayne Casey (fonèticament pronunciat com a KC) treballava en una botiga de discos que distribuïa alguns petits segells locals de Florida com TK Records i com a hobby es dedicava a fer remescles, treballs experimentals i produccions per amics. El 1973 Casey forma una banda amb músics d'estudi de TK Records i uns altres de The Miami Junkanoo Band, amb la qual cosa l'anomena KC & Sunshine Band Junkanoo, això de Sunshine ve de Sunshine State (Florida). En aquests inicis hi havia el baix Richard Finch qui juntament amb Casey liderarà la banda, el guitarrista Jerone Smith, el bateria Robert Johnson i el percussionista Fermin Goytisolo.

L'any 1974 una emissora de televisió local els demana un tema i publiquen el seu primer single "Blow your whistle" que té força repercussió però limitada en el mercat comercial. Igualment succeeix amb "Sound your funky horn" (1974). En canvi, una cançó escrita per Casey i Finch "Rock your baby" (1974) és convertida en un èxit per George McCrae venent onze milions de singles.

Amb el segon disc "The sound of sunshine" (1975) els arriba la primera entrada en llistes amb "Get down tonight" i el potser tema més conegut que tenen i que encara sona en pistes de ball (bé, ara no) "That's the way (I like it)".


El tercer disc "Part 3" (1976) ofereix un trio de singles d'èxit "I'm your boogie man", "(Shake, shake, shake) shake your body" i "Keep it comin' love".  Amb canvis constants de formació només Casey i Finch eren els membres fixos de la banda els èxits els duren fins al disc "The painter" (1981), el seu cinquè disc. El seu darrer número un va ser "Please don't go" que com va ser publicat el desembre de 1979 va ser el primer número 1 de la dècada dels 80.

Arriben els problemes quan TK Records va fer fallida, Casey comença a gravar en solitari amb un cert èxit amb el tema "Give it up" (1982) però un greu accident de cotxe el deixa paralític de la part dreta del seu cos i els seus problemes amb les drogues són massa constants. Casey ho torna a intentar amb "All in a night's work" (1983) que no té gens d'acceptació i posa un punt i a part a la seua carrera.

Arran del ressorgiment de la música disco i de l'impacte a les pistes de ball de les versions del "Please don't go" de Double You (1991), el "Rock your baby" de KWS (1992), de la revisió dels "That's the way I like it"  dels Spin Doctors amb Biz Markie per la pel·lícula Space Jam (1996) i del "Give it up" de les Cut'n'Move (1993), Casey va refundar el grup amb el guitarrista Jeffrey Reeves i des d'aleshores han anat fent gires i editant alguna que altra publicació. 


Per exemple, l'any 2015 publiquen dos discos sota la mà de Reeves als arranjaments: un de nadalenc "A sunshine Christmas" i un altre d'homenatge als seixanta "Feeling you!" amb temes com el "Last Christmas" en un i "Stand by me" en l'altre. Jeffrey Reeves ha mort aquest mes de març. 

 

 Articles relacionats:

- Kool & the Gang

- Earth, Wind & Fire